Recept
« Terug naar recepten
Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)
PT45M
Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte)
Met de cider uit Normandië kun je heerlijke gerechten maken en room is
dan natuurlijk de perfecte combinatie. De smaken van het goede Franse
leven. Niet bang zijn voor een flinke scheut room want daarmee creëer je
wel heerlijke gerechten.
Zoals deze fazantenboutjes, even aanbakken in de pan, saus maken,
erover gieten en daarna een half uurtje in de oven. Zo simpel kan het zijn.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fazantenboutjes in cider roomsaus (kan ook met kip of ander gevogelte) te bereiden
- Ontdoe de boutjes indien nodig van het vel, dep ze droog en bestrooi ze met peper en zout.
- Bak ze rondom bruin in hete boter (eventueel met olie) en leg ze in een ovenschaal. (Doe dit eventueel in meerdere partijen als je pan niet groot genoeg is.)
- Bak in het achtergebleven vet de fijngesneden wortel, sjalotten en paddenstoelen.
- Voeg peper, zout en tijm toe en schep alles door elkaar.
- Giet dan de cider en de room erbij en meng weer alles goed door elkaar en laat het eventjes aan de kook komen. Als het te dun is kun je het eventueel binden met allesbinder of een maïzenapapje.
- Doe dan het groenten/saus mengsel over de boutjes in de ovenschaal en zet het nog een half uurtje in de oven op 150 graden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
In plaats van fazantenboutjes kun je ook ander gevogelte (of gewoon kip) gebruiken. Pas eventueel de oventijd aan.