Recept
« Terug naar recepten
Feestelijk Fonkelwijn dessert
PT30M
Feestelijk Fonkelwijn dessert
Een heerlijk feestelijk fonkelwijn dessert recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
27
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Feestelijk Fonkelwijn dessert te bereiden
Kook 3 dl. champagne samen met 75 gram suiker (let op: in een grote pan want de champagne gaat bruisen).
Meng de overige ½ dl champagne met de custardpoeder en giet dit al roerende bij de kokende champagne laat dit 2 minuten doorkoken tot het zetmeel gaart.
Klop de eierdooiers met de 50 gram suiker los. Roer dit door het gekookte champagne mengsel.
Laat het mengsel van champagne en eidooier rustig afkoelen.
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot je ze kunt uitknijpen en verwarm dit met een klein beetje water tot het is opgelost.
Roer de gelatine door het afgekoelde mengsel van champagne en eidooier.
Klop de slagroom lobbig(tot yoghurt dikte) en spatel deze door het mengsel.
Als je de smaak van de alcohol wil versterken kun je er een scheutje brandewijn bij doen.
Spuit de champagne mousse in champagne glazen en garneer met een mooi boeketje van klein fruit en strooi er als laatste wat poedersuiker over.
Meng de overige ½ dl champagne met de custardpoeder en giet dit al roerende bij de kokende champagne laat dit 2 minuten doorkoken tot het zetmeel gaart.
Klop de eierdooiers met de 50 gram suiker los. Roer dit door het gekookte champagne mengsel.
Laat het mengsel van champagne en eidooier rustig afkoelen.
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot je ze kunt uitknijpen en verwarm dit met een klein beetje water tot het is opgelost.
Roer de gelatine door het afgekoelde mengsel van champagne en eidooier.
Klop de slagroom lobbig(tot yoghurt dikte) en spatel deze door het mengsel.
Als je de smaak van de alcohol wil versterken kun je er een scheutje brandewijn bij doen.
Spuit de champagne mousse in champagne glazen en garneer met een mooi boeketje van klein fruit en strooi er als laatste wat poedersuiker over.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
Ernst zegt:
Tania zegt:
Wytske zegt: