Recept
« Terug naar recepten
Feestelijke partyschotel voor Oudjaar
PT90M
Feestelijke partyschotel voor Oudjaar
Een heerlijk feestelijke partyschotel voor oudjaar recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Feestelijke partyschotel voor Oudjaar te bereiden
Voor het samenstellen van een eigen partyschotel kan naar hartelust naar eigen keuze worden gevarieerd. In plaats van bladerdeegbakjes of soesjes kunnen ook gewone toostjes worden gebruikt In plaats van stukjes gerookte vis kan ook ander beleg worden gekozen. Bijvoorbeeld cervelaatworst met plakjes augurk, of wat opgevouwen gerookte ham, bestrooid met peper uit de molen en eventueel een klein klontje boter erin gevouwen. Er kunnen uiteraard ook rijtjes klassieke Hollandse kaas mèt' (stukjes ananas, gember, zilveruitje, etc op de kaas geprikt) tussen worden gezet. Maak de componenten van de schotel zoveel mogelijk al een dag tevoren en zet die koel weg. Maar vul of beleg deegbakes, soezen of toostjes - om zacht worden te voorkomen - pas op het allerlaatst.
Bereiding
GEVULDE EIEREN
Meng de dooiers van hardgekookte eieren mengen met crème fraîche, een snufje kerriepoeder, peper en zout en spuit de eieren hiermee op
GEVULDE TOMAATJES
Vul uitgeholde gehalveerde kleine tomaatjes met een klein blaadje sla en daarop aangemaakte groentemacedoine
GEVULDE KOMKOMMER
Vul dikke, iets uitgeholde plakken komkommer met een blaadje sla en daarop Hollandse garnalen. Garneer met een toefje mayonaise
FILETHAPJES
Spuit afgebakken bladerdeegvierkantjes op met aangemaakte tartaar (filet Americain) en garneer met een blaadje sla en gehakte peterselie
PALINGHAPJES
Beleg afgebakken bladerdeegvierkantjes met een blaadje sla en een stukje gerookte palingfilet. Garneer met een klein toefje eiercrème
ZALMHAPJES
Beleg afgebakken bladerdeegvierkantjes met een blaadje sla en een plakje gerookte zalm. Garneer met kleine toefjes eiercrème
BRIEHAPJES
Beleg afgebakken bladerdeegvierkantjes met een blaadje sla en een plakje brie. Garneer met dunne reepjes paprika
ASPERGEROLLETJES
Rol gekookte (blik)asperges in plakjes ham en garneer met tomatenketchup
Serveren
Kijk naar een grote schaal waar de hapjes gesorteerd opgelegd kunnen worden; of presenteer ze groepsgewijze op borden. Zet alles wel tegelijk op een tafel, zodat er kleus is voor iedereen.
Drinksuggestie
Bij een dergelijke schotel past natuurlijk een glas droge mousserende witte wijn het beste. Dat kan in alle prijsklassen en tegenwoordig ook uit alle delen van de wereld. Van Zuid Afrikaanse Vonkelwijn tot Duitse Sekt of Franse Champagne. Denk eens aan de Franse crémants. Ze worden op dezelfde manier als champagne gemaakt, maar zijn doorgaans een stuk goedkoper. Serveren rond de 8ºC.
Bereiding
GEVULDE EIEREN
Meng de dooiers van hardgekookte eieren mengen met crème fraîche, een snufje kerriepoeder, peper en zout en spuit de eieren hiermee op
GEVULDE TOMAATJES
Vul uitgeholde gehalveerde kleine tomaatjes met een klein blaadje sla en daarop aangemaakte groentemacedoine
GEVULDE KOMKOMMER
Vul dikke, iets uitgeholde plakken komkommer met een blaadje sla en daarop Hollandse garnalen. Garneer met een toefje mayonaise
FILETHAPJES
Spuit afgebakken bladerdeegvierkantjes op met aangemaakte tartaar (filet Americain) en garneer met een blaadje sla en gehakte peterselie
PALINGHAPJES
Beleg afgebakken bladerdeegvierkantjes met een blaadje sla en een stukje gerookte palingfilet. Garneer met een klein toefje eiercrème
ZALMHAPJES
Beleg afgebakken bladerdeegvierkantjes met een blaadje sla en een plakje gerookte zalm. Garneer met kleine toefjes eiercrème
BRIEHAPJES
Beleg afgebakken bladerdeegvierkantjes met een blaadje sla en een plakje brie. Garneer met dunne reepjes paprika
ASPERGEROLLETJES
Rol gekookte (blik)asperges in plakjes ham en garneer met tomatenketchup
Serveren
Kijk naar een grote schaal waar de hapjes gesorteerd opgelegd kunnen worden; of presenteer ze groepsgewijze op borden. Zet alles wel tegelijk op een tafel, zodat er kleus is voor iedereen.
Drinksuggestie
Bij een dergelijke schotel past natuurlijk een glas droge mousserende witte wijn het beste. Dat kan in alle prijsklassen en tegenwoordig ook uit alle delen van de wereld. Van Zuid Afrikaanse Vonkelwijn tot Duitse Sekt of Franse Champagne. Denk eens aan de Franse crémants. Ze worden op dezelfde manier als champagne gemaakt, maar zijn doorgaans een stuk goedkoper. Serveren rond de 8ºC.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Leen zegt:
bobbeltje zegt:
Liske zegt: