KookJij

Feestelijke Soezenkrans

Een heerlijk feestelijke soezenkrans recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: dr.oetker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Feestelijke Soezenkrans te bereiden

Verwarm de oven voor. Giet de melk in een steelpannetje en voeg het zout en de boter toe. Verwarm de melk en laat het enkele seconden koken. Neem de pan van het vuur, voeg de bloem toe en roer dit met een garde tot een gladde massa.
Zet de pan weer terug op een laag vuur en blijf roeren totdat het deeg als een bal van de pan los laat. Neem de pan van het vuur en voeg geleidelijk onder goed roeren de losgeklopte eieren toe. Voeg vervolgens het bakpoeder toe en meng het geheel tot een glad beslag.
Teken met behulp van een springvorm of een bord een cirkel van ca. 22 cm op het bakpapier. Keer vervolgens het papier om en leg het op de bakplaat. Schep het soezenbeslag in een spuitzak en spuit van het beslag een cirkel op het bakpapier (houdt de getekende cirkel als richtlijn). Bak de krans in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin. Laat na het bakken de krans goed afkoelen.
Klop de slagroom luchtig met de suiker, vanillesuiker en Klop-fix. Snijd de soezenkrans voorzichtig door midden. Neem de bovenkant van de soezenkrans af en leg deze even apart. Spuit ongeveer ¾ deel van de slagroom op de onderkant van de krans. Leg eventueel stukjes fruit op de slagroom als extraatje. Leg de bovenkant van de krans terug op de vulling. Spuit van de resterende slagroom ca. 8 rozetten.
Bestrooi de hele krans met poedersuiker (dit gaat het mooist met een zeefje). Decoreer de rozetjes met chocoflakes een blaadje munt en bijvoorbeeld een kers.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst