Recept
« Terug naar recepten
Feta Furno
PT40M
Feta Furno
Een heerlijk feta furno recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Edwin van de Wege
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Dimitra van "1966" Kos
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Feta Furno te bereiden
De oven op 180 tot 200 graden voorverwarmen.
Vier grote stukken alluminiumfolie knippen.
Snijdt de tomaten in plakjes en leg deze in het midden van de folie. Knoflook pellen, fijn snijden en over de tomaten verdelen. Feta verbrokkelen en op de tomaten verdelen. Olijfolie(hoeveelheid naar keuze) over het geheel sprenkelen en de folie dicht vouwen. Vervolgens de gesloten pakjes ongeveer 40 minuten in de oven en warm opdienen.
Vier grote stukken alluminiumfolie knippen.
Snijdt de tomaten in plakjes en leg deze in het midden van de folie. Knoflook pellen, fijn snijden en over de tomaten verdelen. Feta verbrokkelen en op de tomaten verdelen. Olijfolie(hoeveelheid naar keuze) over het geheel sprenkelen en de folie dicht vouwen. Vervolgens de gesloten pakjes ongeveer 40 minuten in de oven en warm opdienen.
Mijn kookverhaal (Edwin van de Wege)
Onze eerste keer in Kos kwamen in het oudste restaurantje van Kosstad terecht. Dit was het eerste gerecht waar we daar kennis mee maakten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
damen zegt:
enilorac zegt:
Groetjes, Caroline
San zegt: