KookJij

Feta Furno

Een heerlijk feta furno recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Mediterrane
Bron: Dimitra van "1966" Kos
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Feta Furno te bereiden

De oven op 180 tot 200 graden voorverwarmen.
Vier grote stukken alluminiumfolie knippen.
Snijdt de tomaten in plakjes en leg deze in het midden van de folie. Knoflook pellen, fijn snijden en over de tomaten verdelen. Feta verbrokkelen en op de tomaten verdelen. Olijfolie(hoeveelheid naar keuze) over het geheel sprenkelen en de folie dicht vouwen. Vervolgens de gesloten pakjes ongeveer 40 minuten in de oven en warm opdienen.

Mijn kookverhaal (Edwin van de Wege)

Onze eerste keer in Kos kwamen in het oudste restaurantje van Kosstad terecht. Dit was het eerste gerecht waar we daar kennis mee maakten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

San

San zegt:
Heerlijk, net gemaakt en hebben er heerlijk van zitten smullen.
tiny44

tiny44 zegt:
Lijkt me heel lekker ga het deze week maken we houden wel van de griekse keuken.
damen

damen zegt:
En de oregano kan weer terug in het potje? Hihihi ik ga deze zo maken, tis erg lekker. Je kan er ook een klein beetje paprika poeder op doen en dan groene paprika reepjes bovenop geeft een lekkere smaak en het kleurt ook nog eens heel mooi.
enilorac

enilorac zegt:
Lijkt me lekker, zonder al te veel inspanning :). Ga ik zeker een keer maken.
Groetjes, Caroline