Recept
« Terug naar recepten
Provencaalse worteltjes
PT15M
Provencaalse worteltjes
Heerlijke worteltjes met knoflook, sjalotjes en Provencaalse kruiden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provencaalse worteltjes te bereiden
- Maak de worteltjs schoon en snij deze in schuine stukjes van plm. 2 cm.
- Pel en snipper het sjalotje en de knoflook
- Verhit de olie in een pannetje. Bak hierin al omscheppend de knoflook en het sjalotje glazig tot het begint te geuren. Voeg de worteltjes toe en schep alles goed om. Verkruimel de bouillontablet.
- Voeg de worteltjes toe en schep alles goed om.
- Verkruimel de bouillontablet. Voeg de bouillontablet, kruiden en honing of suiker toe. Voeg 6 eetlepels water toe en breng aan de kook.
- Zet de warmtebron heel laag en laat de worteltjes onder voortdurend omscheppen (beet)gaar worden. Maak op smaak met wat versgemalen peper.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Dit zijn erg lekkere worteltjes. Wij aten ze met aardappelpuree en een lekker stukje rundvlees.