KookJij

Tapas van gemarineerde artisjokharten

De artisjokharten zijn gemarineerd in witte balsamicoazijn met knoflook, sjalot, mosterd, olijfolie en honing. Laat de artisjokharten wel heel goed uitlekken en laat ze een paar uurtjes marineren.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tapas van gemarineerde artisjokharten te bereiden

  1. Laat de artisjokken goed uitlekken (knijp ze een beetje uit). Snij ze wat kleiner.
  2. Pel en snipper de sjalot en de knoflook heel fijn.
  3. Maak een marinade van de azijn, olie, peper, mosterd en honing.
  4. Meng de artisjokharten, knoflook en sjalot door de dressing. Roer alles
    goed door elkaar. Laat minstens 4 uur intrekken.
  5. Roer voor het opdienen de fijngesneden basilicum door de artisjokharten.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ook heel lekker met wat geschaafde Parmezaanse kaas erover.
Heel simpel, maar o zo lekker. Echt....het schaaltje is zo leeg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst