Ook heel lekker met wat geschaafde Parmezaanse kaas erover.
Heel simpel, maar o zo lekker. Echt....het schaaltje is zo leeg.
Recept
« Terug naar recepten
Tapas van gemarineerde artisjokharten
PT10M
Tapas van gemarineerde artisjokharten
De artisjokharten zijn gemarineerd in witte balsamicoazijn met knoflook, sjalot, mosterd, olijfolie en honing. Laat de artisjokharten wel heel goed
uitlekken en laat ze een paar uurtjes marineren.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapas van gemarineerde artisjokharten te bereiden
- Laat de artisjokken goed uitlekken (knijp ze een beetje uit). Snij ze wat kleiner.
- Pel en snipper de sjalot en de knoflook heel fijn.
- Maak een marinade van de azijn, olie, peper, mosterd en honing.
- Meng de artisjokharten, knoflook en sjalot door de dressing. Roer alles
goed door elkaar. Laat minstens 4 uur intrekken. - Roer voor het opdienen de fijngesneden basilicum door de artisjokharten.