Ik heb heel veel jaren geleden een kookcursus gevolgd bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam.
Daar heb ik geleerd deze salade te maken die in de loop der jaren wel aardig is aangepast. Ik noem het dus een eigen recept.
Recept
« Terug naar recepten
Atjar van komkommer en rode paprika
PT10M
Atjar van komkommer en rode paprika
Een heerlijke salade van komkommer en paprika bij Oosterse gerechten. De salade wordt overgoten met warme azijn zodat de dressing goed kan intrekken. De salade moet dus ruim voor het eten worden gemaakt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Atjar van komkommer en rode paprika te bereiden
- Schil de komkommer. Snij de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in blokjes.
- Was de paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snij de paprika ook in blokjes.
- Pel het sjalotje en het teentje knoflook en snipper deze fijn.
- Doe alle groenten in een schaal en bestrooi deze met zout en peper.
- Verwarm de azijn met de mosterd en de suiker (roeren tot de suiker is opgelost) en giet de warme azijn over de komkommersalade.
- Roer goed door elkaar en laat minstens een paar uur op een koele plaats
intrekken.