Recept
« Terug naar recepten
Atjar komkommer en rode paprika
PT10M
Atjar komkommer en rode paprika
Een heerlijke salade bij Oosterse gerechten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Atjar komkommer en rode paprika te bereiden
- Schil de komkommer. Snij de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snij de komkommer in blokjes. - Was de paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snij de paprika ook in blokjes.
- Pel het sjalotje en het teentje knoflook en snipper deze fijn.
- Doe alle groenten in een schaal en bestrooi deze met zout en peper.
- Verwarm de azijn met de mosterd en de suiker (roeren tot de suiker is opgelost) en giet de warme azijn over de komkommersalade.
- Roer goed door elkaar en laat minstens een paar uur op een koele plaats intrekken.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam. Inmiddels aangepast aan eigen smaak.