Recept
« Terug naar recepten
Finse mosterd.
PT20M
Finse mosterd.
Een heerlijk finse mosterd. recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
De smaak van mijn herinneringen.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Finse mosterd. te bereiden
Vermeng het mosterdpoeder,de suiker en het zout en druk de klontjes fijn met een houten lepel.
Zet een steelpannetje op een laag vuuur met de room,de olie,de azijn en het citroensap en breng al roerend aan de kook..
Voeg de rest toe.
Laat 7 tot 8 minuten koken onder regelmatig roeren .
Neem de pan van het vuur wanneer de inhoud donkerder en dikker word.
Roer af en toe tijdens het afkoelen en schenk de massa in glazen potten.
Je kan beter 2 kleinere potten dan 1 grote gebruiken ,anders krijg je het laatste beetje er moelijk uit.
In de koelkast bewaren.
Serveertips
Onmisbaar bij broodjes met koud vlees,gegrilde ham,gerookte worstjes en gravad lax.
Zet een steelpannetje op een laag vuuur met de room,de olie,de azijn en het citroensap en breng al roerend aan de kook..
Voeg de rest toe.
Laat 7 tot 8 minuten koken onder regelmatig roeren .
Neem de pan van het vuur wanneer de inhoud donkerder en dikker word.
Roer af en toe tijdens het afkoelen en schenk de massa in glazen potten.
Je kan beter 2 kleinere potten dan 1 grote gebruiken ,anders krijg je het laatste beetje er moelijk uit.
In de koelkast bewaren.
Serveertips
Onmisbaar bij broodjes met koud vlees,gegrilde ham,gerookte worstjes en gravad lax.