Tip:
Deeg dat over is kun je een tot twee dagen in de koelkast bewaren.
Ook kun je het invriezen.
Laat het uit de koelkast of vriezer op kamertemperatuur komen, voordat je ermee aan de slag gaat.
Recept
« Terug naar recepten
Flammkuchen met ui en spekjes
PT30M
Flammkuchen met ui en spekjes
Tip: overgebleven deeg kun je ook prima invriezen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Cargill SIDE by SITE/ zomer 2016
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flammkuchen met ui en spekjes te bereiden
- Deeg:
- Kneed met een keukenmachine of mixer met deeghaken de bloem, gist, 3 eetlepels olijfolie, het water, en een snuf zout tot een soepel deeg.
- Rol van het deeg een bal.
- Vet een kom in met olijfolie en laat het 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
- Topping:
- Bak de spekjes in een koekenpan en zet ze hierna apart.
- Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak dit aan in de koekenpan met olijfolie.
- Laat dit op matig vuur ongeveer 10 minuten garen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Bestuif je werkplek met bloem, rol de helft van het deeg hierop uit.
- Keer het deeg zo nu en dan zodat je het beter uit kunt rollen.
- Leg de deeglap op de bakplaat en bestrijk met creme fraiche.
- Verdeel de spekblokjes, champignons en ui over de plaatpizza.
- Strooi tot slot de geraspte kaas erover.
- Bak de flammkuchen in 20 minuten in de oven gaar.
- Snijd de klammkuchen voor het serveren in stukken.
- Garneer met een plukje rucola.
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Erwin Elens zegt:
Harry Löhr zegt:
Harry Löhr zegt: