KookJij

Flan

Een van de bekendste desserts.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Flan te bereiden

*Verwarm de oven op 150 graden Celsius
*Doe in een pannetje met dikke bodem de helft van de suiker met 1 1/2 eetlepel water en verhit tot een goudkleurige caramel ontstaat.Verdeel dit over de vormpjes.
*Verhit de melk en room met de rest van de suiker,het vanille-merg en de de opengesneden vanille stokjes.
*Klop de eieren met de room goed los en meng dit van het vuur af met het melk-room mengsel en roer en roer en roer en warm eventueel ietsje bij.
*Schenk het mengsel dan door een zeef in de ramequins (vormpjes) boven op de caramel en zet ze in een ovenschaal die gedeeltelijk met water is gevuld en zet dit geheel in het midden van de oven op het rek en laat dit 30 - 45 minuten zo staan.
*Koel af en zet in de ijskast.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NB).De smaak van de flan kan verder nog enigszins worden opgekrikt met:
1 eetlepel sinaasappelzeste (of citroenzeste)
1 - 2 eetlepels rozenliqueur
*Vlak voor het opdienen vormpjes (ramequins) omdraaien en het puddinkhje op een bordje storten al dan niet gegarneerd met een toefje room,een coulis,een schepje jam,een sausje,enzovoort.
***
We drinken hierbij een lichte dessertwijn,bv van de muskaat druif

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst