Recept
« Terug naar recepten
Flantaart
PT60M
Flantaart
Een heerlijk flantaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flantaart te bereiden
Mix de melk,eidooiers,de suikers samen met de bloem em de zelfrijzend bakmeel.Voeg de rijst toe en roer het nog eens goed om.Klop de eiwitten stijf en voeg deze erbij.Vet een bakvorm in met boter en doe hier het rijstemengsel in.In een voorverwarmde oven gedurende 25 min.bakken op 170C.(misschien iets langer) nadien nog een keer 15 min.op 100C.bakken.Hij moet goudbruin worden.Serveer met een bakje koffie of als dessert.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
aan Gratienne zegt:
De doorsnee van de bakvorm is 27 cm. Veel succes, het is echt heel lekker! ;)
Gratienne zegt:
Veerle zegt:
weaver zegt:
melissa zegt:
Hans zegt:
kooktan zegt:
roger zegt: