Recept
« Terug naar recepten
flinterdunne fruitbakjes
PT25M
flinterdunne fruitbakjes
Een heerlijk flinterdunne fruitbakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe flinterdunne fruitbakjes te bereiden
Schil de appel en peer, snijd de vruchten in dunne plakjes en sprenkel de citroensap erover. Smelt de boter in een pan. Snijd elk deegvelletje in vieren en leg er een vochtige theedoek op. Vet vier ovenschaaltjes met een doorsnee van 10 cm in met de gesmolten boter. Bestrijk de deegvelletjes met de gesmolten boter. Druk een velletje in een bakje en leg de drie andere velletjes er dwars op. Leg de plakjes peer en appel om en om in het midden van elk bakje en vouw de randjes van het deeg er losjes om heen. Meng de jam en de sinaasappelsap en bestrijk hiermee de vruchten. Zet de vier bakjes 12-15 min in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bestrooi ze met pistachnoten en de poedersuiker. Serveer de bakjes heet met de vla.