Recept
« Terug naar recepten
Foe Yong Hai (ei gerecht)
PT45M
Foe Yong Hai (ei gerecht)
Een heerlijk foe yong hai (ei gerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Foe Yong Hai (ei gerecht) te bereiden
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Mix intussen de eieren met de in ringen gesneden prei, de uitgeperste knoflook, zout, sperziebonen en de wortel in een schaal.
Bak deze mix in olie in de koekenpan.
Keer de omelet pas als de bovenkant praktisch gaar is.
Gebruik een deksel als je de bovenkant niet helemaal op tijd gaar krijgt met de rijst.
Mix de pittige tomatenketchup met de uitgelekte doperwten.
Verwarm de tomatenketchup met de doperwten.
Mix intussen de eieren met de in ringen gesneden prei, de uitgeperste knoflook, zout, sperziebonen en de wortel in een schaal.
Bak deze mix in olie in de koekenpan.
Keer de omelet pas als de bovenkant praktisch gaar is.
Gebruik een deksel als je de bovenkant niet helemaal op tijd gaar krijgt met de rijst.
Mix de pittige tomatenketchup met de uitgelekte doperwten.
Verwarm de tomatenketchup met de doperwten.
Mijn kookverhaal (Jacko Cornelissen)
Kook de wortel en sperziebonen samen met de rijst.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lilith zegt:
Bij dit recept ga ik de boontjes en wortel denk ik wel eerst even beetgaar koken... Lijkt me anders iets te hard en rauw worden. :p
jacko zegt:
het is de bedoeling om de wortel en bonen samen met de rijst te koken, was even vergeten dit te vermelden.