Recept
« Terug naar recepten
Foe Yong Hai met rijst en saus
PT30M
Foe Yong Hai met rijst en saus
Een eenvoudig recept waar alle voedingstoffen voor een gezonde maaltijd in zit. Je kunt het vlees en/of vis eventueel weg laten als je dit liever niet eet. Je kunt hiermee ook veel variëren.
Recept van:
Tanja Hermens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Low Budget
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Foe Yong Hai met rijst en saus te bereiden
- Ik bereid eerst de Foe Yong Hai saus. Verwarm 2 eet. olie in de sauspan en fruit het uitje. Voeg de knoflook toe en na een halve minuut de tomatenpuree. Dit al omroerend 1 minuut laten ontzuren. Dan het water, goed omroeren. Daarna de ketjap, azijn suiker en sambal, goed doorroeren en af en toe roerend aan de kook brengen. Zet de saus op de kleinste warmtebron zodat hij zachtjes prutttelt en laat het langzaam iets inkoken tot de gewenste dikte.
- Daarna kook ik de rijst volgens de bereiding op de verpakking en snijd ondertusseen de groente en vlees. De ham en ontbijtspek en de groenten ongeveer 1cm bij 1cm. Ik neem meestal verse groente zoals kastangechampignons, 4 worteltjes stukje prei, 2 bosuitjes, 100 gram tauge maar met een kant en klare Chinese roerbakmix gaat het ook goed.
- Ik klop de eieren met de ketjap los en luchtig en voeg daarna de andere ingrediënten toe en klop daarna nog goed. Dan per koekenpan 3 eetl. olie verwarmen en het eimengsel over de pannen verdelen. Direct een goed sluitende deksel erop en deze zeker 8 minuten niet optillen. De Foe Yong Hai komt erg omhoog maar zakt weer in als ik het met een deksel draai en nog 2 minuten op de andere zijde bak. Schep de riijst op, leg hierop een halve omelet en daarop royaal de saus. Ik serveer er meestal kroepoek bij en atjar tjampoer.
Mijn kookverhaal (Tanja Hermens)
Dit recept is een mengeling van hoe mijn moeder het maakte, recepten die ik las en een heel groot deel van mezelf, vandaar ik het van mezelf noem. Mijn vader dronk bij oosters eten altijd bier maar ik geef de voorkeur aan gewoon "plat"water. Omdat ik niet scherp kan eten maak ik de gerechten nooit erg scherp maar liefhebbers kunnen natuurlijk meer sambal of rode pepers toevoegen. Ik maak Foe Yong Hai meestal als hoofdgerecht maar soms ook als bijgerecht bij een rijsttafel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
alex vrolijk zegt: