Recept
« Terug naar recepten
Forel in folie
PT35M
Forel in folie
Een heerlijk forel in folie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacob Middelhof
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jacob Middelhof
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Forel in folie te bereiden
Oven voorverwarmen op 220 graden C. Leg de forel in het midden van de oven op aluminiumfolie ongeveer 15 cm. langer dan de forel. Stop de kruiden boter en de helft van de gesneden courgette in de buikwant van de forel. De vis moet wel helemaal schoon zijn gemaakt en de ingewanden uiteraard er uit. Zout de forel en doe er een beetje peper overheen. Pers een citroen uit en besprenkel de forel, doe dit ook met de witte wijn. Strooi de overgebleven courgette met de kervel over de forel. Vouw nu de aluminiumfolie over de forel zodat deze helemaal is afgedekt en vouw het resterende randje goed stevig dicht. Doe dit ook met de zijkanten tot het een stevig pakje wordt. Let op, al het kookvocht moet in het pakje blijven, dus als eindresultaat zal het pakje bol worden. Doe de forel in een voorverwarmde oven en bak deze dan af in 12 minuten op 220 graden C. Lekker met een lichte salade.