Recept
« Terug naar recepten
Forel in Hertog Jan Tripel
PT30M
Forel in Hertog Jan Tripel
Een heerlijke combinatie van vis met bier.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Forel in Hertog Jan Tripel te bereiden
Breng het bier met het citroensap aan de kook en laat het met de wortel, ui, knoflook, peterselie en zout op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.
Leg dan voorzichtig de forellen er in.
Breng het geheel weer tegen de kook en laat de vissen in 10 minuten op laag vuur zachtjes gaar worden.
Smelt intussen voor de saus 60 gram boter in een pan en roer de eierdooiers erdoor.
Voeg het bier toe en laat de saus op hoog vuur iets inkoken.
Schep de vissen voorzichtig uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden.
Schep over iedere forel een lepel saus en serveer met aardappelpuree en jonge worteltjes
Leg dan voorzichtig de forellen er in.
Breng het geheel weer tegen de kook en laat de vissen in 10 minuten op laag vuur zachtjes gaar worden.
Smelt intussen voor de saus 60 gram boter in een pan en roer de eierdooiers erdoor.
Voeg het bier toe en laat de saus op hoog vuur iets inkoken.
Schep de vissen voorzichtig uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden.
Schep over iedere forel een lepel saus en serveer met aardappelpuree en jonge worteltjes