NOTABENE:
Andere combinaties zijn ook mogelijk:
*gerookte zalm - roomkaas - mosterd - dille
*krab - mascarpone - vanille - sinaasappelzest
*gerookte paling - peperBoursin - peterselie
Recept
« Terug naar recepten
Forelmousse onder Gelei
PT90M
Forelmousse onder Gelei
Een heerlijk forelmousse onder gelei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Forelmousse onder Gelei te bereiden
1).Doe in blender de forel, cottage cheese, mieriks-
wortelrasp, sap van 1/2 citroen en maak een gladde puree.
2).Roer de kappertjes hier heel goed door.
3).Meng dan de forelpuree goed door de stijf geklopte slagroom.
4).Verdeel deze massa over 8 bakjes / potjes / ramequins en doe daar op een theelepeltje gehakte dragonblaadjes. Zet een uur in de koeling
5).Ondertussen laten we wijn en visbouillon even aan de kook komen en daarna onmiddellijk afkoelen.
6).Zodra de bouillon tot lauw is afgekoeld lossen we de voorgeweekte gelatine blaadjes daar in op. Zodra de bouillon lobbig wordt van de gelatine, verdelen over de 8 bakjes. Doe een muntblaadje in de gelei.
7).Laat het geheel verder opstijven in de koelkast.
wortelrasp, sap van 1/2 citroen en maak een gladde puree.
2).Roer de kappertjes hier heel goed door.
3).Meng dan de forelpuree goed door de stijf geklopte slagroom.
4).Verdeel deze massa over 8 bakjes / potjes / ramequins en doe daar op een theelepeltje gehakte dragonblaadjes. Zet een uur in de koeling
5).Ondertussen laten we wijn en visbouillon even aan de kook komen en daarna onmiddellijk afkoelen.
6).Zodra de bouillon tot lauw is afgekoeld lossen we de voorgeweekte gelatine blaadjes daar in op. Zodra de bouillon lobbig wordt van de gelatine, verdelen over de 8 bakjes. Doe een muntblaadje in de gelei.
7).Laat het geheel verder opstijven in de koelkast.