Recept
« Terug naar recepten
Frambozen bavarois
PT510M
Frambozen bavarois
Een heerlijk frambozen bavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
510 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frambozen bavarois te bereiden
Sla de slagroom lobbig (halfgeslagen) op en bewaar het in de koelkast.
Week de gelatine blaadjes in koud water. ( 6 minuten )
Meng de frambozen coulis met de poedersuiker en verwarm het tot het kookpunt.
Voeg nu de geweekte gelatine bij de gezoete frambozen coulis.
Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur en voeg daarna de crème fraîche en geslagen room toe.
Stort de gehele compositie in vormen en laat de bavarois in 8 uur opstijven.
Serveer bij de frambozenbavarois, verse frambozen en frambozensaus en u heeft een lekker dessert die deze zomeravond niet gauw zal vergeten.
Week de gelatine blaadjes in koud water. ( 6 minuten )
Meng de frambozen coulis met de poedersuiker en verwarm het tot het kookpunt.
Voeg nu de geweekte gelatine bij de gezoete frambozen coulis.
Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur en voeg daarna de crème fraîche en geslagen room toe.
Stort de gehele compositie in vormen en laat de bavarois in 8 uur opstijven.
Serveer bij de frambozenbavarois, verse frambozen en frambozensaus en u heeft een lekker dessert die deze zomeravond niet gauw zal vergeten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
W. Spaans zegt:
dorothy zegt:
750 gr frambozen
300 gr poedersuiker
2,5 dl water of 2,5 dl bourgogne (rode wijn)
sap van 1 citroen
Bereidingswijze
1.De frambozen met een mixer-blender of cutter pureren
2.door een haarzeef wrijven
3.Poedersuiker met het water of de wijn en het citroensap to teen lichte stroop laten inkoken
4.Frambozenpuree toevoegen en gedurende enkele minuten laten inkoken
Goed om weten
Deze coulis kan zowel koud als warm geserveerd worden
Het kan zijn dat je er meer suiker aan moet toevoegen, omdat je nooit op voorhand weet hoe zoet het fruit is dat je gebruikt. Heel rijp fruit zal van nature zoeter zijn en is ook beter
Gebruik steeds verse vruchten, geen ingemaakte vruchten of vruchten uit blik
Hester zegt:
Liien zegt:
michele onderbeke zegt: