KookJij

Frambozen-limoen cheesecake

Je kunt deze taart ook maken met bijvoorbeeld aardbeien of bosbessen. Dit kan met verse vruchten maar ook die uit de diepvries.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frambozen-limoen cheesecake te bereiden

  1. Doe de frambozen in een klein steelpannetje.
    Voeg 80 gram suiker toe, 30 ml limoensap, het kaneelpoeder en een ster anijs en breng het mengsel aan de kook.
    Zet het vuur laag en laat het even inkoken zodat de frambozen zacht worden en de helft van de vloeistof ongeveer is ingedikt.
    Zet het vuur uit en laat volledig afkoelen voor je het gebruikt.
  2. Verkruimel de oreo koeken in een keukenmachine en doe ze in een kom.
    Voeg de gesmolten boter toe en meng alles samen.
  3. Verwarm je oven voor op 170 graden.
  4. Bedek het bakblik met een stuk bakpapier.
    Druk hier het verkruimelde oreomengsel in en maak dit plat met de achterkant van een lepel.
    Zet het blik voor ongeveer 20 minuten in de koeling.
  5. Doe je roomkaas en 100 gram suiker in een mengkom en klop dit tot een gladde massa.
  6. Voeg de eieren toe en meng dit ook goed door.
  7. Voeg wat limoen rasp toe aan je roomkaas.
  8. Roer het afgekoelde frambozen mengsel erdoor (vergeet niet de ster anijs te verwijderen!!!)
    Meng de frambozen door de roomkaas maar meng het niet helemaal zodat je nog wat strepen wit en roze ziet in het mengsel.
    Doe het beslag in het bakblik en zet het in de voorverwarmde oven.
  9. Bak je cheesecake in 60 minuten gaar de cheesecake moet stevig zijn en de bovenkant moet er wat droger uitzien.
  10. Doe de oven uit en laat nog een uur in de oven staan om af te koelen.
  11. Verwijder de cake uit de oven zodra die afgekoeld is en laat verder afkoelen in de koeling voor minimaal 1-2 uur voor je gaat snijden.
  12. Om je topping voor te bereiden doe de frambozen in een blender of staafmixer en pureer ze met de suiker en de limoenrasp.
  13. Klop de slagroom met wat suiker tot de gewenste dikte.
  14. Verspreid de frambozen coulis over de taart en decoreer met de overige frambozen en een lekkere toef slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat ziet er héérlijk uit, Sanne! Het water loopt me in de mond...;-) ;-)