Recept
« Terug naar recepten
Frambozenschuimhart
PT150M
Frambozenschuimhart
Een heerlijk frambozenschuimhart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koken met de keurslager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frambozenschuimhart te bereiden
Verwarm de oven voor op 100◦C. Klop de eiwitten met de kristalsuiker helemaal stijf tot er pieken omhoog blijven staan. Zeef de poedersuiker erboven en spatel dit er doorheen.
Doe het eiwitschuim over in een spuitzak met gladde spuitmond. Bedek een bakplaat met bakpapier en spuit hier een grote of twee kleine hartvormen van eiwitschuim op. Zet de bakplaat in de oven en bak de meringue 1,5 uur. Temper de oven op 80 ◦C. Zet de deur op een kier en laat nog een half uur drogen. Laat de meringue in de uitgeschakelde oven afkoelen.
Klop de slagroom met de crème de framboise lobbig. Leg de meringue op een schaal en schep de room erop. Versier het hart met rechtopstaande frambozen en bestrooi met nog wat poedersuiker.
Doe het eiwitschuim over in een spuitzak met gladde spuitmond. Bedek een bakplaat met bakpapier en spuit hier een grote of twee kleine hartvormen van eiwitschuim op. Zet de bakplaat in de oven en bak de meringue 1,5 uur. Temper de oven op 80 ◦C. Zet de deur op een kier en laat nog een half uur drogen. Laat de meringue in de uitgeschakelde oven afkoelen.
Klop de slagroom met de crème de framboise lobbig. Leg de meringue op een schaal en schep de room erop. Versier het hart met rechtopstaande frambozen en bestrooi met nog wat poedersuiker.