Recept
« Terug naar recepten
Frans Zalm-spinazie hap
PT30M
Frans Zalm-spinazie hap
Een heerlijk frans zalm-spinazie hap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frans Zalm-spinazie hap te bereiden
Laat het bladerdeeg 10 min. ontdooien.
Leg de spinazieblaadjes dakpans gewijs over elkaar op de plasticfolie en leg hierop de zalmmoten en bedek weer met spinazieblaadjes.
Snijd plakjes van de boursin en leg die over de spinazie en dek weer af met spinazieblaadjes.
Rol alles (met behulp van een matje) op en leg de rol in de koelkast.
Kook de rest van de spinazie gaar en snijd fijn.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooid werkblad en prik met behulp van een vork gaatjes in het deeg. Leg hierop de zalmrol en rol in het deeg. bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Laat in een voorverwarmde oven van 200 graden 25 min. bakken.
Leg de gekookte spinazie op een bord en leg hieop de zalm/spinazierol.
Leg de spinazieblaadjes dakpans gewijs over elkaar op de plasticfolie en leg hierop de zalmmoten en bedek weer met spinazieblaadjes.
Snijd plakjes van de boursin en leg die over de spinazie en dek weer af met spinazieblaadjes.
Rol alles (met behulp van een matje) op en leg de rol in de koelkast.
Kook de rest van de spinazie gaar en snijd fijn.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooid werkblad en prik met behulp van een vork gaatjes in het deeg. Leg hierop de zalmrol en rol in het deeg. bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Laat in een voorverwarmde oven van 200 graden 25 min. bakken.
Leg de gekookte spinazie op een bord en leg hieop de zalm/spinazierol.