Recept
« Terug naar recepten
Franse bladerdeegnestjes met spinazie en ei
PT30M
Franse bladerdeegnestjes met spinazie en ei
Een heerlijk franse bladerdeegnestjes met spinazie en ei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse bladerdeegnestjes met spinazie en ei te bereiden
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Knijp het vocht uit de spinazie. Snijd de plakken ham in stukjes. Klop 2 eieren los.
Meng spinazie, ham, eieren en kaas door elkaar. Smeer de binnenkant van 8 soufflébakjes in met boter.
Laat de deeglapjes ontdooien en rol ze nog iets dunner uit tot een formaat van ca. 12×12 cm. Verwarm de oven voor op 220°C.
Kook de overige 2 eieren in circa 8 minuten hard, pel ze en hak ze fijn. Leg in elk soufflébakje een lapje bladerdeeg. Knip de punten met een schaar af, zodat er een ronde vorm ontstaat.
Vul het deeg met het spinaziemengsel. Zet de bakjes circa 20 minuten in de oven. Schep voorzichtig de spinazie- nestjes uit de bakjes. Garneer de nestjes met de fijngehakte eieren.
Meng spinazie, ham, eieren en kaas door elkaar. Smeer de binnenkant van 8 soufflébakjes in met boter.
Laat de deeglapjes ontdooien en rol ze nog iets dunner uit tot een formaat van ca. 12×12 cm. Verwarm de oven voor op 220°C.
Kook de overige 2 eieren in circa 8 minuten hard, pel ze en hak ze fijn. Leg in elk soufflébakje een lapje bladerdeeg. Knip de punten met een schaar af, zodat er een ronde vorm ontstaat.
Vul het deeg met het spinaziemengsel. Zet de bakjes circa 20 minuten in de oven. Schep voorzichtig de spinazie- nestjes uit de bakjes. Garneer de nestjes met de fijngehakte eieren.
Liske zegt: