Recept
« Terug naar recepten
Franse kloosterbroodjes
PT75M
Franse kloosterbroodjes
Een heerlijk franse kloosterbroodjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Franse kloosterbroodjes te bereiden
1. Kneed van bruinbroodmix, water en boter een soepel deeg. Laat de deegbol, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 15 minuten rijzen op een warme plaats.
2. Kneed daarna de havervlokken of muesli, walnoten, kaneel, koekkruiden en rozijnen gelijkmatig door het deeg. Verdeel de deegmassa in 10 porties en vorm deze tot bolletjes. Zet ze op een ingevette bakplaat en laat ze, afgedekt, 30 minuten narijzen.
3. Verwarm de oven voor (zie bovenstaand). Kerf de broodjes met een natgemaakt mes kruisgewijs in. Bestrijk ze met koud water, strooi het karwijzaad erover en druk dit iets aan.
4. Bak de broodjes in ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.
2. Kneed daarna de havervlokken of muesli, walnoten, kaneel, koekkruiden en rozijnen gelijkmatig door het deeg. Verdeel de deegmassa in 10 porties en vorm deze tot bolletjes. Zet ze op een ingevette bakplaat en laat ze, afgedekt, 30 minuten narijzen.
3. Verwarm de oven voor (zie bovenstaand). Kerf de broodjes met een natgemaakt mes kruisgewijs in. Bestrijk ze met koud water, strooi het karwijzaad erover en druk dit iets aan.
4. Bak de broodjes in ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.
HarryLohr zegt: