Recept
« Terug naar recepten
Peren crumble met walnoten (GV)
PT45M
Peren crumble met walnoten (GV)
Deze crumble is er een om van te smullen. Zorg dat hij nog een beetje
lauwwarm is want dan is hij juist het lekkerst. En natuurlijk maak je het met
een bolletje ijs en een dot slagroom nog lekkerder.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren crumble met walnoten (GV) te bereiden
- Verwarm de boter een beetje in de magnetron (tot zacht) en meng deze samen met het amandelmeel, de havermoutvlokken en de suiker tot een kruimelige massa (mixer met deeghaken is hiervoor erg gemakkelijk) meng de walnotenstukjes erdoorheen.
- Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine stukjes. Verdeel de perenstukjes over de bodem van de bakvorm, strooi er kaneel overheen en dek het geheel af met het deegmengsel.
- Bak de crumble 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. (Let op dat de bovenlaag niet verbrand, dit kun je voorkomen door de schaal op tijd af te dekken met aluminiumfolie)
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Als je het niet persé glutenvrij hoeft te hebben kun je in plaats van het amandelmeel en de havervlokken ook "gewoon" bloem of bakmeel gebruiken.