Recept
« Terug naar recepten
Franse uienpizza met groene salade (pissaladière)
PT90M
Franse uienpizza met groene salade (pissaladière)
Een heerlijk franse uienpizza met groene salade (pissaladière) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pizza's
- > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
AH
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse uienpizza met groene salade (pissaladière) te bereiden
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 3 el olie in een pan met dikke bodem. Voeg de uien en de tijm toe en laat op heel laag vuur in 1 uur zacht en gaar worden, roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het pizzadeeg uit over de met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het uimengsel erover. Verdeel de olijven en de ansjovis erover en bak de pissaladière in 15 min. in het midden van de oven gaar. Maak ondertussen een dressing van de rest van de olie, azijn en mosterd en meng deze door de sla. Serveer de salade bij de pissaladière.
U kunt de uienpizza een dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Warm op de dag zelf in een voorverwarmde oven op 180 °C in 8 min. of serveer koud. Maak de sla op de dag zelf.
U kunt de uienpizza een dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Warm op de dag zelf in een voorverwarmde oven op 180 °C in 8 min. of serveer koud. Maak de sla op de dag zelf.
Mijn kookverhaal (Annemien )
Echt superlekkerrrrrrrrrrrr...