Recept
« Terug naar recepten
Franse uientaart
PT30M
Franse uientaart
Een heerlijk franse uientaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
joshua mulders
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse uientaart te bereiden
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Pel het teentje knoflook en snijd hem klein. Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht. Voeg 2 theelepels Provençaalse kruiden, peper en zout toe. Warm de oven voor op 175° C.
Meng het meel met wat zout en het bakpoeder. Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en 1 eetlepel Provençaalse kruiden tot een soepel deeg. Druk ¾ van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop. Verdeel de ansjovisfilets er over. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen. Leg de deegrepen op de uien. Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Meng het meel met wat zout en het bakpoeder. Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en 1 eetlepel Provençaalse kruiden tot een soepel deeg. Druk ¾ van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop. Verdeel de ansjovisfilets er over. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen. Leg de deegrepen op de uien. Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
renyvo zegt:
Smaakt beiden erg lekker.
Ik ben zelf ook niet dol op ansjovis maar de uientaart is echt heel lekker.