Recept
« Terug naar recepten
Fricassee van kalfsvlees
PT100M
Fricassee van kalfsvlees
Een heerlijk fricassee van kalfsvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fricassee van kalfsvlees te bereiden
1. Schroei de stukken kalfsvlees snel dicht in de hete boter, zonder ze te laten kleuren.
2. Kruid ze met peper en zout. Giet er water bij tot alles net onder staat.
3. Voeg er de ui, de knoflook en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat 45 minuten sudderen tegen de kook aan. Doe er de wortelen en de venkel bij. Laat weer 10 minuten heel zacht pruttelen.
4. Voeg er broccoli, bloemkool, sperzieboontjes en asperges aan toe. Laat nog 10 minuten sudderen tegen de kook aan, tot de groenten beetgaar zijn.
5. Klop de eierdooiers los met de room en een snuifje peper en zout.
6. Giet er een paar pollepels van de warme bouillon bij. Roer goed glad. Giet bij het vlees en de groenten en schep om tot de saus mooi glad gebonden is.
7. Breng op smaak met citroensap, en eventueel wat peper en zout. Serveer goed heet.
8. Lekker met aardappelen of rijst.
2. Kruid ze met peper en zout. Giet er water bij tot alles net onder staat.
3. Voeg er de ui, de knoflook en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat 45 minuten sudderen tegen de kook aan. Doe er de wortelen en de venkel bij. Laat weer 10 minuten heel zacht pruttelen.
4. Voeg er broccoli, bloemkool, sperzieboontjes en asperges aan toe. Laat nog 10 minuten sudderen tegen de kook aan, tot de groenten beetgaar zijn.
5. Klop de eierdooiers los met de room en een snuifje peper en zout.
6. Giet er een paar pollepels van de warme bouillon bij. Roer goed glad. Giet bij het vlees en de groenten en schep om tot de saus mooi glad gebonden is.
7. Breng op smaak met citroensap, en eventueel wat peper en zout. Serveer goed heet.
8. Lekker met aardappelen of rijst.