Recept
« Terug naar recepten
Fris taartje van Brigand of Watou
PT35M
Fris taartje van Brigand of Watou
Een heerlijk fris taartje van brigand of watou recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fris taartje van Brigand of Watou te bereiden
Taartvorm beboteren en bekleden met bakpapier.
Biscuits fijn breken en mengen met jam en rum en op de bakplaat uitsmeren.
De Brigandkaas of Watou Special met de kwark in de blender mixen.
Dooiers en suiker tot schuim kloppen en bij de kaas doen samen met een beetje geraspte citroenschil.
Citroensap een beetje opwarmen en de geweekte gelatine doormengen en dit ook bij de kaas doen, de helft van de vruchten (in stukjes) doorroeren en in de taartvorm gieten.
24 uur koelen en afwerken met de rest van de vruchten.
Eventueel met een beetje coulis van vruchten afwerken.
Biscuits fijn breken en mengen met jam en rum en op de bakplaat uitsmeren.
De Brigandkaas of Watou Special met de kwark in de blender mixen.
Dooiers en suiker tot schuim kloppen en bij de kaas doen samen met een beetje geraspte citroenschil.
Citroensap een beetje opwarmen en de geweekte gelatine doormengen en dit ook bij de kaas doen, de helft van de vruchten (in stukjes) doorroeren en in de taartvorm gieten.
24 uur koelen en afwerken met de rest van de vruchten.
Eventueel met een beetje coulis van vruchten afwerken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

svermaut zegt:

derbyke zegt:
derbyke zegt: