*De sla in een kom met de dressing goed omwoelen met de halve sinaasappel partjes
*De sla over de bordjes verdelen en hier op de hazelnootjes en de pancetta strooien.
*Elk bordje verrijken met 2 plakken gegrillde ui en nog eens peperen uit de molen
Recept
« Terug naar recepten
Frisée Salade met Noten
PT75M
Frisée Salade met Noten
Een heerlijk frisée salade met noten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frisée Salade met Noten te bereiden
Oven aanzetten op 180 graden Celsius
*Beide slasoorten (van elk evenveel) klein gescheurd
*Sinaasappel-partjes uit de vliezen gehaald en gehalveerd
*Dressing gemaakt van het sinaasappelsap,azijn,mosterd,
knoflook,olijf olie extra virgine ,peper uit de molen en zout naar believen
*Pancetta plakjes uitgebakken en croquant laten opdrogen op keukenpapier
*De dikke plakken uien aan beide zijden insmeren met olijf olie en goud-bruin gaar griilen in de oven grill of grill-pan en met een beetje zout bestrooien
*De ontvliesde hazelnoten onder in de oven croquant laten
roosteren en dan de oven op 65 graden Celsius zetten
*De pancetta nog even in de lage stand in de oven na laten drogen
*Beide slasoorten (van elk evenveel) klein gescheurd
*Sinaasappel-partjes uit de vliezen gehaald en gehalveerd
*Dressing gemaakt van het sinaasappelsap,azijn,mosterd,
knoflook,olijf olie extra virgine ,peper uit de molen en zout naar believen
*Pancetta plakjes uitgebakken en croquant laten opdrogen op keukenpapier
*De dikke plakken uien aan beide zijden insmeren met olijf olie en goud-bruin gaar griilen in de oven grill of grill-pan en met een beetje zout bestrooien
*De ontvliesde hazelnoten onder in de oven croquant laten
roosteren en dan de oven op 65 graden Celsius zetten
*De pancetta nog even in de lage stand in de oven na laten drogen