Recept
« Terug naar recepten
Frisse citroentaart
PT50M
Frisse citroentaart
Een heerlijk frisse citroentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
maria van kooyk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frisse citroentaart te bereiden
Was de citroenen en rasp de schil en pers ze dan uit, zet sap en rasp weg.
Eieren loskloppen met suiker in een kom, een andere kom daarin de crème fraîche doen en glad roeren. Roer het sap en de rasp van de citroen door het eiermengsel en voeg de crème fraîche. In de koelkast zetten.
Deeg uitrollen in de vorm en met een vork gaatjes in prikken, even 15 minuten laten bakken in een oven van 175°C.
Dan uit de oven halen en bestrijken met de eidooier en de melk.en even 5 minuten terug zetten in de oven nu de temperatuur verlagen naar 150°C.
Daarna de vulling nog even doorroeren en in de bakvorm laten glijden dan ongeveer een uur in de oven terugzetten de taart is klaar als het mengsel mooi goudgeel van kleur is en het mengsel goed gestold is
De taart goed af laten koelen voor de gewenste stevigheid.
Eieren loskloppen met suiker in een kom, een andere kom daarin de crème fraîche doen en glad roeren. Roer het sap en de rasp van de citroen door het eiermengsel en voeg de crème fraîche. In de koelkast zetten.
Deeg uitrollen in de vorm en met een vork gaatjes in prikken, even 15 minuten laten bakken in een oven van 175°C.
Dan uit de oven halen en bestrijken met de eidooier en de melk.en even 5 minuten terug zetten in de oven nu de temperatuur verlagen naar 150°C.
Daarna de vulling nog even doorroeren en in de bakvorm laten glijden dan ongeveer een uur in de oven terugzetten de taart is klaar als het mengsel mooi goudgeel van kleur is en het mengsel goed gestold is
De taart goed af laten koelen voor de gewenste stevigheid.
Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)
Opletten dat als je een springvorm gebruikt de vulling eruit kan lopen, liever een dichte bakvorm gebruiken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rangvi zegt:
Syta zegt:
Gr. Syta