Recept
« Terug naar recepten
Frisse visschotel
PT30M
Frisse visschotel
Een heerlijk frisse visschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frisse visschotel te bereiden
Omschrijving Klaar terwijl je wacht: leg de vis een paar uur in het citroensap en hij wordt vanzelf gaar. Heerlijk voor een zonnige (feest)dag.
sprenkel de helft van het citroensap en olie op de bodem van een platte schaal.
Leg er de plakjes vis op.
Snijd de ui doormidden en snijd de helften in dunne halve ringen.
Verdeel de ui over de vis.
Schenk er de rest van het citroensap en de olie over en laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Verdeel de plakjes radijs en de dille over de vis.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
TIP: Lekker met stevig witbrood
sprenkel de helft van het citroensap en olie op de bodem van een platte schaal.
Leg er de plakjes vis op.
Snijd de ui doormidden en snijd de helften in dunne halve ringen.
Verdeel de ui over de vis.
Schenk er de rest van het citroensap en de olie over en laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Verdeel de plakjes radijs en de dille over de vis.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
TIP: Lekker met stevig witbrood
Anna zegt: