KookJij

Frisse visschotel

Een heerlijk frisse visschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frisse visschotel te bereiden

Omschrijving Klaar terwijl je wacht: leg de vis een paar uur in het citroensap en hij wordt vanzelf gaar. Heerlijk voor een zonnige (feest)dag.
sprenkel de helft van het citroensap en olie op de bodem van een platte schaal.
Leg er de plakjes vis op.
Snijd de ui doormidden en snijd de helften in dunne halve ringen.
Verdeel de ui over de vis.
Schenk er de rest van het citroensap en de olie over en laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Verdeel de plakjes radijs en de dille over de vis.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

TIP: Lekker met stevig witbrood

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Nee, Frans, er staat bij bereiding: Klaar terwijl je wacht: leg de vis een paar uur in het citroensap en hij wordt vanzelf gaar.
fransverstraten

fransverstraten zegt:
Moet je dit in de oven zetten??