Recept
« Terug naar recepten
fruitgratin
PT15M
fruitgratin
Een heerlijk fruitgratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe fruitgratin te bereiden
Snijd de tamarillo`s in de lengte doormidden en daarna in dikke plakken. Verwijder de schil, het hart en de ogenvan de ananas. Snijd hem in stukjes. Halveer de mango. Snijd het vlees in schijfjes. Verdeel al het fruit over 4 hittebestendige schaaltjes en zet die op een bakplaat. verwarm de wijn en de suier in een steelpan tot de suiker is opgelost. Laat het 5 min doorkoken. Klop de eidooiers in een hittebestendige schaal boven een pan zacht kokend water tot ze lichter worden. Schenk voorzichtig de siroop erbij en klop tot het mengsel dik wordt. Verwarm de grill voor. Giet het mengsel over het fruit. Zet de bakplaat onder de grill tot de bovenkant goudgeel is. Serveer warm