Recept
« Terug naar recepten
Fruitsoepje met frambozensorbetijs en (zie opm)
PT45M
Fruitsoepje met frambozensorbetijs en (zie opm)
Een heerlijk fruitsoepje met frambozensorbetijs en (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fruitsoepje met frambozensorbetijs en (zie opm) te bereiden
Coulis:
De ingrediënten voor de coulis in de keukenmachine pureren en door zeef wrijven.
Sorbetijs:
Breng het water met de suiker aan de kook.
Voeg frambozen, citroensap en zout toe.
Laat even trekken en voeg (van het vuur af) het voorgeweekte gelatineblaadje toe.
Pureer massa en vervolgens zeven.
Voeg likeur toe en daarna laten afkoelen.
Draai in sorbetiere tot ijs.
Serveren:
Doe de soep van rood fruit in een glas.
Leg hierop een bol frambozen sorbetijs, 2 chocostickjes en een takje mint.
Leg om het glas 5 aardbeitjes met de gesneden met de gesneden zijde naar boven en met het groen steeds naar dezelfde kant gericht.
Leg hiertussen 5 frambozen en 10 bosbessen
De ingrediënten voor de coulis in de keukenmachine pureren en door zeef wrijven.
Sorbetijs:
Breng het water met de suiker aan de kook.
Voeg frambozen, citroensap en zout toe.
Laat even trekken en voeg (van het vuur af) het voorgeweekte gelatineblaadje toe.
Pureer massa en vervolgens zeven.
Voeg likeur toe en daarna laten afkoelen.
Draai in sorbetiere tot ijs.
Serveren:
Doe de soep van rood fruit in een glas.
Leg hierop een bol frambozen sorbetijs, 2 chocostickjes en een takje mint.
Leg om het glas 5 aardbeitjes met de gesneden met de gesneden zijde naar boven en met het groen steeds naar dezelfde kant gericht.
Leg hiertussen 5 frambozen en 10 bosbessen