Recept
« Terug naar recepten
Frutti di gelatina
PT30M
Frutti di gelatina
Een heerlijk frutti di gelatina recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
jumbo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frutti di gelatina te bereiden
Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm 2 dl van het vruchtensap samen met de suiker en het rasp van de limoen. Knijp de gelatine heel goed uit en los het op in het hete vruchtensapmengsel. Maak al het fruit schoon en snijd het in gelijke stukjes. Doe het fruit in een met koud water omgespoelde vorm met een inhoud van 1 liter. Schenk het restant vruchtensap bij het mengsel met gelatine. Schenk het mengsel als het geheel iets 'lobbig' wordt, voorzichtig op het fruit. Laat de jellypudding in de koelkast minimaal zes uur opstijven. Dompel de vorm vlak voor het serveren heel kort in kokend water, plaats de schaal waarop het gerecht geserveerd wordt op de vorm en keer het geheel direct om. Serveer de verrassing van exotisch fruit met kletskopjes van vanilleslagroom.