Verdeel over de bordjes en schep daarover de katjangsaus.
Bestrooi daarna met de gefruite uitjes en geef er grote stukken krupuk bij.
Recept
« Terug naar recepten
Gado Gado Betawi
PT45M
Gado Gado Betawi
Een heerlijk gado gado betawi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gado Gado Betawi te bereiden
1).Kook de lomboks 5 minuten in water, leg ze daarna in ijswater en pureer ze dan. Zet dit even apart.
2).Blender de katjang, de uien, knoflook en trassi.
3).Verhit in een wadjan de beide olien en fruit daarin aan de katjang massa gedurende 5 minuten.
4).Doe er dan de suiker bij, en het limoensap en roer goed om.
5).Giet er nu de santen bij en verhit tot de olie uit de santen komt.
6).Haal van het vuur af en roer de gepureerde lombok er door.
7).Maak een schaal op met de geblancheerde groentes en strooi daarover de blokjes tahoe en tempeh.
8).Verdeel de eieren over de schotel.
9).Knjip de emping fijn en verdeel over de schotel.
2).Blender de katjang, de uien, knoflook en trassi.
3).Verhit in een wadjan de beide olien en fruit daarin aan de katjang massa gedurende 5 minuten.
4).Doe er dan de suiker bij, en het limoensap en roer goed om.
5).Giet er nu de santen bij en verhit tot de olie uit de santen komt.
6).Haal van het vuur af en roer de gepureerde lombok er door.
7).Maak een schaal op met de geblancheerde groentes en strooi daarover de blokjes tahoe en tempeh.
8).Verdeel de eieren over de schotel.
9).Knjip de emping fijn en verdeel over de schotel.