*Zoals vaak in de Aziatische keukens is het goed alle ingredienten klaar te hebben staan in kommetjes,zodat we het meteen bij kunnen gooien.Met andere woorden : de mise en place moet klaar zijn.
*Zo maar een hapje of een bijgerechtje.
Recept
« Terug naar recepten
Gamba Siam
PT20M
Gamba Siam
Een heerlijk gamba siam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gamba Siam te bereiden
*De knoflook even in de hete olie en dan meteen de gamba's erbij.Zodra de gamba's gaan verkleuren de lomboks erbij,azijn,limoensap en zeste.Even goed doorbakken en dan de oestersaus erbij doen.
*Gamba's van het vuur halen na 5 - 6 minuten totaal en opdienen met koriander haksel
*Gamba's van het vuur halen na 5 - 6 minuten totaal en opdienen met koriander haksel
ineke60 zegt:
Vanavond ga ik 2 van jouw recepten uit proberen, deze gamba's en groente singapore 1. Ik maak er extra nog Sambal goreng telor bij.
Ik laat je binnenkort weten wat ik van je recepten vond (zal wel niet vies zijn). groetjes Ineke:p