Recept
« Terug naar recepten
Gamba`s in frituurbeslag
PT15M
Gamba`s in frituurbeslag
Een heerlijk gamba`s in frituurbeslag recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
willem tilborghs
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
willem
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gamba`s in frituurbeslag te bereiden
Werkw: maak een papje van alle ingre,(behalve de gamba`s) moet een dik papje zijn, (dit
is een snel bierbeslag)
dep de gamba`s droog en domppel ze in het frituur- droog deppen is belangrijk,
beslag anders blijft het beslag er niet
aan zitten
nu 1 voor 1 in het hete frituurolie, bak ze goud bruin frituur 180°c
is een snel bierbeslag)
dep de gamba`s droog en domppel ze in het frituur- droog deppen is belangrijk,
beslag anders blijft het beslag er niet
aan zitten
nu 1 voor 1 in het hete frituurolie, bak ze goud bruin frituur 180°c
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
willem zegt:
welk bier kan je er voor gebruiken!
dat is eigenlijk het zelfde als het gebruik van wijn in gerechten.
je hebt diverse smaken en de ene smaak past beter bij een product dan een ander.
maar bij gamba`s past heel goed gewoon pils.
maar misschien wil je dit ook doen met mosselen dan is bokbier geschikt.
bijv. groente,uienringen, preiringen of pittig gemarineerde groenten die je daarna wil frituuren met frituurbeslag, wat daar goed bij past is een la chouffe.
en fruit daar past heel goed kriek of een corstendonk bij.
banaan gebruik daar eens pisangambon bij.
smakelijk groetjes willem
willem zegt:
zo nu met tekst!
ja, natuurlijk kan dat ook zonder alcohol.
maar dan moet het wel passen bij het product.
bijv. visbouillon bij gamba`s, vis, krab en kreeft.
of groentebouillon bij bloemkool, uienringen, tomaatcerice.
suikerwater met banaan, appel, druiven, mango, papaya!
smakelijk groetjes willem
willem zegt:
ja, naturrlijk kan dat. maar gebruik dan wel iets wat gerelateerd is aan het product.
bijv. visbouillon (koud)bij vis en gamba`s.
groentebouillon bij uienringen, asperges,bloemkool...enz
smakelijk groetjes willem
roelof zegt: