De vis is - afhankelijk van de dikte - na 15 tot 20 minuten precies goed. Niet droog en nog lekker sappig.
Wij vinden dit een erg lekker recept en eten dit meestal met aardappelpuree en doperwtjes..
Recept
« Terug naar recepten
Hongaarse visfilet in paprikaroomsaus en champignons
PT20M
Hongaarse visfilet in paprikaroomsaus en champignons
De visfilet (kabeljauwhaasje) gaat rauw in de
ovenschaal. Met iets aangebakken champignons en de
paprikaroomsaus in de oven. Het resultaat: een verrukkelijke, smaakvolle vis met een heerlijke saus.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaarse visfilet in paprikaroomsaus en champignons te bereiden
- Zet de oven aan op 200 graden.
- Maak de champignonnetjes schoon en droog.
- Verhit de olie of boter in de koekenpan en bak de champignons onder roeren plm. 3 minuten. Bestrooi met wat zout.
- Bestrooi de vis met wat zout.
- Roer de zure room en de crème fraîche los met de paprika en de bloem
- Leg de visfilets in de ovenschaal. Verdeel de champignons erover.
- Bedek de vis en de champignons met de saus en zet de schaal 15 – 20 minuten in het midden van de oven.
- Strooi - voor het serveren - nog wat paprikapoeder en gehakte peterselie over de vis.