Recept
« Terug naar recepten
Gamba's met appel en kool
PT45M
Gamba's met appel en kool
Een heerlijk gamba's met appel en kool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gamba's met appel en kool te bereiden
Snijd de kool in plakjes en bak deze 6 tot 7 minuten in een koekenpan, met de fijngehakte prei en een eetlepel olie.
Blus af met het sinaasappelsap.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwijder het klokhuis van de appels en snijd hem met schil in blokjes.
Voeg deze toe.
Bak het geheel nog 5 minuten.
Maak de gamba’s schoon, pel de staarten, spoel ze af onder stromend water en dep ze doog.
Bak ze aan beide kanten, niet langer dan 5-6 minuten, in een eetlepel olie in een koekenpan, met een eetlepel gesnipperde ui.
Blus af met het sinaasappelsap.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwijder het klokhuis van de appels en snijd hem met schil in blokjes.
Voeg deze toe.
Bak het geheel nog 5 minuten.
Maak de gamba’s schoon, pel de staarten, spoel ze af onder stromend water en dep ze doog.
Bak ze aan beide kanten, niet langer dan 5-6 minuten, in een eetlepel olie in een koekenpan, met een eetlepel gesnipperde ui.
derbyke zegt:
lief hé;)groetjes van ons 3tjes :);):p