KookJij

Ganda Ham aperitiefhapjes

Een heerlijk ganda ham aperitiefhapjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: wereldse recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ganda Ham aperitiefhapjes te bereiden

Groene asperges in Ganda Ham:
Kook 36 asperges beetgaar in gezouten water.
Voeg om de bitterheid van de groente op te vangen 2 klontjes suiker toe.
Verfris ze en wikkel ze per drie in bandjes ham van ongeveer 3 cm.
Bladerdeegrolletjes met Ganda Ham:
Beleg een plakje bladerdeeg met dun gesneden ham.
Wrijf het geheel in met losgeklopt ei en rol het op.
Snij voorzichtig schijfjes van 2 cm af en bak die gedurende 20 minuten in een oven van 180 graden.
Warm of koud serveren.
Ganda Ham met kruidenkaas:
Meng 150 g Mascarponekaas met voorhanden zijnde kruiden (dille, kervel of basilicum) en gemalen peper.
Smelt 2 geweekte gelatineblaadjes in 0,5 dl porto en voeg deze bij de kaas.
Bestrijk 4 sneetjes Ganda ham met de kaasvulling, rol ze op en verpak ze in aluminiumfolie.
Draai de uiteinden goed dicht zodat er vaste rolletjes ontstaan.
Leg deze gedurende enkele uren in de koelkast en snij er schijfjes van.
Cocktailgarnalen in een Ganda Ham jasje
Snij 6 plakjes ham in reepjes en pak er een 24 grote voorgekookte (met staart) mee in.
Gebruik eventueel een prikkertje om alles bij elkaar te houden.
Kiwidriehoekjes in Ganda Ham:
Schil 3 kiwi´s en snij elke helft in 6 hoekjes.
Wikel het fruit in Ganda Ham.
Vervang eventueel de kiwi door meloen, papaja of aardbei.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst