KookJij

Toast met kwarteleitjes (Huevos al Capote)

Dit Spaanse tapas hapje (Huevos al Capote) is niet alleen heerlijk bij een tapas avondje maar doet het ook goed op een buffet, bij een brunch of als amuse bij een dineetje. De kwarteleitjes geven een bijzonder leuk en lekker effect. Voor de toast kun je gewoon witbrood gebruiken om rondjes uit te steken. Als je het jezelf makkelijk wilt maken dan kun je hiervoor ook kant en klare toastrondjes kopen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hapjes - Amuse
  3. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toast met kwarteleitjes (Huevos al Capote) te bereiden

  1. Vet de muffinvorm in met de boter en leg de broodrondjes op de bodem.
  2. Halveer de plakken Serrano ham en leg op elk broodrondje een halve plak ham.
  3. Snij de tomaatjes doormidden en leg ze aan de zijkant op de ham.
  4. Dan de kwarteleitjes erop (pas op met openmaken want ze hebben een hele harde eierschaal).
  5. Garneer met een paar stukjes lente ui of wat bieslook.
  6. Bak dit 10 tot 15 minuten op 180 graden C. in een voorverwarmde oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst