Recept
« Terug naar recepten
Toast met kwarteleitjes (Huevos al Capote)
PT20M
Toast met kwarteleitjes (Huevos al Capote)
Dit Spaanse tapas hapje (Huevos al Capote) is niet alleen heerlijk bij een
tapas avondje maar doet het ook goed op een buffet, bij een brunch of als
amuse bij een dineetje. De kwarteleitjes geven een bijzonder leuk en lekker
effect. Voor de toast kun je gewoon witbrood gebruiken om rondjes uit te
steken. Als je het jezelf makkelijk wilt maken dan kun je hiervoor ook kant
en klare toastrondjes kopen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toast met kwarteleitjes (Huevos al Capote) te bereiden
- Vet de muffinvorm in met de boter en leg de broodrondjes op de bodem.
- Halveer de plakken Serrano ham en leg op elk broodrondje een halve plak ham.
- Snij de tomaatjes doormidden en leg ze aan de zijkant op de ham.
- Dan de kwarteleitjes erop (pas op met openmaken want ze hebben een hele harde eierschaal).
- Garneer met een paar stukjes lente ui of wat bieslook.
- Bak dit 10 tot 15 minuten op 180 graden C. in een voorverwarmde oven.