Recept
« Terug naar recepten
Tapas: Spaanse gevulde champignons
PT30M
Tapas: Spaanse gevulde champignons
Een heerlijk en makkelijk tapas gerecht. Eenvoudig en snel voor te bereiden. Ideaal in combinatie met meerdere tapas gerechten. De Serrano ham en de Manchego kaas maken het tot Spaanse champignons.
TIP: Ook lekker als amuse of borrelhapje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapas: Spaanse gevulde champignons te bereiden
- Borstel de champignons schoon en haal het steeltje eruit zodat er een bakje ontstaat.
- Snij de ham, kaas, tomaatjes en lente ui fijn.
- Bak de champignons even om en om in een koekenpan (4 minuten), haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal, vul de champignonhoedjes met het mengsel van ham, kaas, tomaatjes en lente ui.
- Bak dit in een voorverwarmde oven 10 tot 15 minuten (150 graden).