Het Japanse product is meestal rose gekleurd: bij gebruik van zeer jonge wortels wordt gember na enige tijd vanzelf rose in de mirin. Het alternatief is bv een paar eetlepels bietensap te doen bij de mirin-massa.
De "Gari" is eigenlijk wel overal lekker bij. Het wordt veel gebruikt bij vis-, sashimi- en sushi- gerechten.
Recept
« Terug naar recepten
Gari (Japanse ingemaakte gember)
PT30M
Gari (Japanse ingemaakte gember)
Een heerlijk gari (japanse ingemaakte gember) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gari (Japanse ingemaakte gember) te bereiden
1).Zet in een roestvrij stalen pannetje (of geemailleerd pannetje) de mirin te kook met de suiker en het zout.
2).Pot(ten), schoon gespoeld met bloedheet soda water.
3).Doe de gember in de pot(ten) en overgiet met de kokende mirin-massa.
4).Sluit de pot(ten) en zet weg 2 weken in de koelkast.
2).Pot(ten), schoon gespoeld met bloedheet soda water.
3).Doe de gember in de pot(ten) en overgiet met de kokende mirin-massa.
4).Sluit de pot(ten) en zet weg 2 weken in de koelkast.