De aangegeven tijd is voor het klaarmaken van de het gerecht,czonder marineer-tijd.
***
Een goede thee is altijd goed,cevenals een biertje.
Als je er een wijn wilt bij schenken,choud het dan op een jonge droge rode wijn
(bv een Australische Shiraz of een Argentijnse Malbec)
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen Bandung
PT30M
Garnalen Bandung
Van kip zeggen ze wel eens dat het het meest gebruikte vlees is. Welnu, dat kunnen ze eigenlijk ook wel zeggen van de garnalen. Die worden ook voor alles en nog wat ge- en misbruikt. Hier is weer een oud familie receptje. Wat de plaats naam betreft, heb ik niet kunnen achterhalen wat daar nu het typische van is.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen Bandung te bereiden
- Doe de ingredienten voor de marinade in een kom en roer goed door.
- Roer door de marinade de garnalen en herhaal dit zo nu en dan en laat tussen de 8 - 12 uur staan.
- Verhit de rijstolie en bak de garnalen in een paar minuten gaar.
- Geef er gekookte rijst bij en evt. wat droge "spulletjes" ,czoals gefrituurde uitjes,cserundeng en kroepoek.