Recept
« Terug naar recepten
Garnalen Curry II
PT90M
Garnalen Curry II
Een heerlijk garnalen curry ii recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen Curry II te bereiden
1).Verhit de olie in een grote wok of wadjan.
2).Doe daar in de ui, de lombok, de blaadjes curry en purut, de Nam Prik Pao en de vers geraspte gember en roer dit geheel tot de uien zacht geworden zijn.
3).Doe er dan het mosterdzaad door en roer tot deze beginnen te ploffen.
4).Nu gaat de ketumbar, djinten en kunyit er bij. Roer goed door.
5).De yoghurt gaat er bij, weer goed doorroeren.
6).De kokosmelk gaat er bij en de tomaten.
7).We blijven verwarmen en rustig doorroeren tot de massa zich wat verdikt (na ± 5 - 10 minuten).
8).Pas op het laatse moment gaan de garnalen er bij.
Het geheel 5 minuten al roerend laten stoven. De garnalen zijn nu gaar.
Bestrooi met de korianderblaadjes.
2).Doe daar in de ui, de lombok, de blaadjes curry en purut, de Nam Prik Pao en de vers geraspte gember en roer dit geheel tot de uien zacht geworden zijn.
3).Doe er dan het mosterdzaad door en roer tot deze beginnen te ploffen.
4).Nu gaat de ketumbar, djinten en kunyit er bij. Roer goed door.
5).De yoghurt gaat er bij, weer goed doorroeren.
6).De kokosmelk gaat er bij en de tomaten.
7).We blijven verwarmen en rustig doorroeren tot de massa zich wat verdikt (na ± 5 - 10 minuten).
8).Pas op het laatse moment gaan de garnalen er bij.
Het geheel 5 minuten al roerend laten stoven. De garnalen zijn nu gaar.
Bestrooi met de korianderblaadjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We eten dit met basmatirijst,welke volgens de regelen van de kunst is gekookt in kippenbouillon met gember en knoflook.