DIEN OP: We doen een bol rijst op de borden en scheppen daar over heen de garnalen curry.
NOTA BENE: In plaats van garnalen kunnen we ook kip gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen Curry III
PT45M
Garnalen Curry III
Een heerlijk garnalen curry iii recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen Curry III te bereiden
1).Kook de rijst gaar volgens de regelen der kunst, vork ze los en zet warm weg.
2).Kook de sperzieboontjes of kousenband tegen het gare aan in 10 minuten en zet even weg.
3).Verhit de olie in een wok en laat de ui en knoflook daarin zacht en bruin worden.
4).Doe dan de sperziebonen er bij en laat even mee smoren.
5).Dan gaat het zakje curry pasta er bij en de kokosmelk. Goed omroeren en doorverwarmen.
6).Nu gaan de garnalenstukken er bij met de paprikastrips en we verwarmen het gerecht nog eens goed door.
7).De limoensap gaat er door en dan wordt het gerecht afgemaakt op smaak met Nam pla en Nam Prik Pao.
2).Kook de sperzieboontjes of kousenband tegen het gare aan in 10 minuten en zet even weg.
3).Verhit de olie in een wok en laat de ui en knoflook daarin zacht en bruin worden.
4).Doe dan de sperziebonen er bij en laat even mee smoren.
5).Dan gaat het zakje curry pasta er bij en de kokosmelk. Goed omroeren en doorverwarmen.
6).Nu gaan de garnalenstukken er bij met de paprikastrips en we verwarmen het gerecht nog eens goed door.
7).De limoensap gaat er door en dan wordt het gerecht afgemaakt op smaak met Nam pla en Nam Prik Pao.