KookJij

Garnalen uit Vermouth met Ketchup-Gember Dipsaus

Ooit iets gekookt in Vermouth? Welnu, ik niet en dan ook nog combineren met ketchup en gember. Apart recept, maar het smaakte eigenlijk wel. In ieder geval niet een alledaags recept
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen uit Vermouth met Ketchup-Gember Dipsaus te bereiden

  1. Breng de vermouth aan de kook in en ruime pan en doe dan de garnalen er bij. Kook de garnalen tot ze mooi rose zijn (zo'n 7 tot 8 minuten) en giet ze dan af.
  2. Laat de garnalen eerst gewoon afkoelen en zet ze daarna in de ijskaast.
  3. Doe nu in de kom van de keuken machine de lenteuitjes, tomatenketchup, sambal, mosterd, gember, knoflook, paprika, citroenzeste en citroensap en draai de inhoud tot een glade saus.
  4. Vervolgens met draaiende motor de olie in een dun straaltje toevoegen en met zou op smaak afmaken.
  5. Doe de dipsaus in een glas en hang de garnalen aan de rand van het glas en strooi ter versiering wat gesnipperd korianderblad over de dipsaus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een witte wijn.
Hoe scherper het gerecht is gemaakt des te zoeter mag de wijn zijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Sambal Badjak is ook wat zoetig.
claire elbers

claire elbers zegt:
wij houden wel van pittig, maar bedankt voor de tip ! Het staat dit week-end op het menu, ik laat het je weten hoe het hier 'gevallen' is :-) ik zat alleen te denken vermouth is zoet dus waarom geen sambal manis ?
Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Hallo Claire,
In plaats van Ketchup, kun je ook arrabiata saus gebruiken. Doe er dan wel wat minder sambal in.
claire elbers

claire elbers zegt:
interessant recept, ga ik zeker uitproberen !