Drink hierbij een witte wijn.
Hoe scherper het gerecht is gemaakt des te zoeter mag de wijn zijn
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen uit Vermouth met Ketchup-Gember Dipsaus
PT30M
Garnalen uit Vermouth met Ketchup-Gember Dipsaus
Ooit iets gekookt in Vermouth? Welnu, ik niet en dan ook nog combineren met ketchup en gember. Apart recept, maar het smaakte eigenlijk wel. In ieder geval niet een alledaags recept
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen uit Vermouth met Ketchup-Gember Dipsaus te bereiden
- Breng de vermouth aan de kook in en ruime pan en doe dan de garnalen er bij. Kook de garnalen tot ze mooi rose zijn (zo'n 7 tot 8 minuten) en giet ze dan af.
- Laat de garnalen eerst gewoon afkoelen en zet ze daarna in de ijskaast.
- Doe nu in de kom van de keuken machine de lenteuitjes, tomatenketchup, sambal, mosterd, gember, knoflook, paprika, citroenzeste en citroensap en draai de inhoud tot een glade saus.
- Vervolgens met draaiende motor de olie in een dun straaltje toevoegen en met zou op smaak afmaken.
- Doe de dipsaus in een glas en hang de garnalen aan de rand van het glas en strooi ter versiering wat gesnipperd korianderblad over de dipsaus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
claire elbers zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
In plaats van Ketchup, kun je ook arrabiata saus gebruiken. Doe er dan wel wat minder sambal in.
Jan A van der Hoeden zegt: