Recept
« Terug naar recepten
Garnalenpakketje
PT60M
Garnalenpakketje
Een heerlijk garnalenpakketje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalenpakketje te bereiden
Verhit de olie, voeg knoflook en gember toe en bak dit 2 min. op laag vuur. Bak de bosuitjes 2 min. mee. Zet het vuur hoog, voeg de garnalen toe en bak ze 2 min. al roerend mee. De garnalen mogen niet te lang meebakken, omdat ze snel taai worden.
Voeg vissaus, suiker, citroensap en koriander toe. Blijf 1 min. roeren. Neem de pan van het vuur en laat alles afkoelen.
Verdeel het afgekoelde mengsel in 24 porties. Schep 1 porie in het midden van elk loempiavelletje. Bestrijk de randen met water en vouw er pakketjes van.
Vul een pan met dikke bodem voor eenderde met olie. Verwarm ze tot 180°C. Frituur de pakketjes een voor een en houd ze eerst een paar seconden met een tang vast, om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.
Bak ze goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Bind er een sprietje bieslook om en serveer met de zoete chilisaus.
Voeg vissaus, suiker, citroensap en koriander toe. Blijf 1 min. roeren. Neem de pan van het vuur en laat alles afkoelen.
Verdeel het afgekoelde mengsel in 24 porties. Schep 1 porie in het midden van elk loempiavelletje. Bestrijk de randen met water en vouw er pakketjes van.
Vul een pan met dikke bodem voor eenderde met olie. Verwarm ze tot 180°C. Frituur de pakketjes een voor een en houd ze eerst een paar seconden met een tang vast, om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.
Bak ze goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Bind er een sprietje bieslook om en serveer met de zoete chilisaus.